Studenten hebben over het algemeen een relatief laag inkomen. Daarbij is de kans groot dat het spaargeld wat de student heeft kunnen opbouwen onder de grens voor de zorgtoeslag is. Dat wil zeggen dat zorgtoeslag ook voor studenten mogelijk is.

 

Om even bij het begin te beginnen, zorgtoeslag is een subsidie die het makkelijker maakt om de maandelijkse premie voor de zorgverzekering te betalen. Deze subsidie is bedacht door de politiek omdat er veel Nederlanders onverzekerd waren en deze situatie is niet wenselijk.

 

Studeren kost geld. Veel geld zelfs. Daarbij komt ook nog eens dat geld verdienen tijdens de studententijd geen hoofdbezigheid is. Het gaat immers om het afronden van de studie. Het verdienen van een inkomen is daarom minder belangrijk. Dat komt later wel.

 

Om het studenten makkelijker te maken in hun levensonderhoud te voorzien, kan ook deze homogene groep naast de studiefinanciering ook zorgtoeslag en zelfs huurtoeslag aanvragen. Beide tegemoetkomingen bieden een aantrekkelijk financieel voordeel voor mensen met een laag inkomen.

 

Zolang de regering de toeslagenwet nog niet heeft aangepast is het voor iedereen mogelijk de bovenvermelde toeslagen aan te vragen. Via de onderstaande link kunt u eerst de berekening maken die aangeeft hoeveel zorgtoeslag u kunt ontvangen en daarna kunt u direct de aanvraag indienen.