Subsidies zijn er in verschillende vormen en maten. Zo kunnen ook studenten in aanmerking komen voor toeslagen zoals de zorgtoeslag en huurtoeslag. De zorgtoeslag voor de student is afhankelijk van het inkomen en het vermogen. In de meeste gevallen worden de grenzen voor toekenning van zorgtoeslag niet gehaald door deze bevolkingsgroep. Het is daarmee een zeer interessante aanvulling op het inkomen waarbij allerlei noodzakelijke medische ingrepen makkelijk gedekt worden.

 

Zorgtoeslag moet worden berekend en daarna worden aangevraagd. Er is namelijk niemand die u even komt vertellen dat u hiervoor in aanmerking komt. Zorgtoeslag kent minder strenge regels dan huurtoeslag en is daarmee een van de meest eenvoudige subsidies om aan te vragen. Natuurlijk kunt u beiden aanvragen en dat wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Tijdens uw studie moet u immers zo veel mogelijk tijd kunnen besteden aan studeren en het studentenleven. Alles wat deze levensvisie makkelijker maakt zult u moeten aangrijpen.

 

De aanvraag van zorgtoeslag voor de student verloopt ongeveer hetzelfde als bij de reguliere aanvraag. Wanneer u de onderstaande link volgt kunt u direct berekenen hoeveel u kunt verwachten en daarbij kunt u ook direct de aanvraag indienen. De centrale verwerking van de Belastingdienst zal u een bericht sturen wanneer u de eerste toeslag kunt verwachten.