Voor het toekennen van de zorgtoeslag is het maken van een proefberekening vanzelfsprekend een mooie eerste stap. Aan de hand van de uitkomst van de proefberekening kunt u bepalen hoe zinvol zorgtoeslag voor u kan zijn. Vergeet niet dat het hier betrekking heeft op een gift en dat deze alleen hoeft te worden terugbetaald wanneer u of een foutieve aanvraag heeft gedaan of een (aanzienlijke) stijging in inkomsten meemaakt.

 

Wanneer u zelf niet weet hoe u zorgtoeslag kunt uitrekenen en daarna kunt aanvragen is de onderstaande link interessant voor u. Aan de hand van simpele invulvelden geeft u gewoon aan welke situatie op u van toepassing is. Daarna is het mogelijk wanneer het subsidiebedrag u bevalt dit direct aan te vragen. Geen gedoe meer en gewoon direct berekenen en aanvragen.

 

De proefberekening voor de zorgtoeslag is gebaseerd op accurate gegevens. Wanneer u het stappenproces dus wilt doorlopen is het verstandig al uw persoonlijke gegevens paraat te hebben. Op basis van deze gegevens kunt u namelijk direct al de aanvraag voor de zorgtoeslag doen. Omdat we te maken hebben met de Belastingdienst zal de uitkering van de zorgtoeslag even op zich laten wachten.

 

Op zich is het natuurlijk een bevredigend idee dat u weet dat de zorgtoeslag eraan komt. Plezieriger is echter te weten dat het een stabiele factor is in uw netto besteedbaar inkomen. Wacht daarom niet te lang en bereken vandaag nog hoeveel zorgtoeslag u kunt gaan ontvangen.