Dit kan bijna niet mooier, toch is het waar; zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen is mogelijk voor een heel jaar. Dit wil zeggen dat als u bijvoorbeeld in november of december de aanvraag doet dat het voor kan komen dat u 10 tot 11 maanden extra subsidie kunt terugkrijgen. Helaas werkt dit alleen voor het jaar van aanvraag. U kunt geen aanspraak maken op voorgaande jaren. Het is daarom verstandig eens goed te onderzoeken of ook u in aanmerking kunt komen voor zorgtoeslag.

 

Het leven wordt steeds duurder. Kosten voor levensonderhoud en het afdekken van risico’s worden steeds hoger. Dit zorgt er voor dat de Nederlander vaak alle zeilen bij moet zetten om de eindjes aan elkaar te knopen. Nederland is (gelukkig) geen derde wereld land. Toch begint het er steeds meer op te lijken dat ook de Nederlander minder kan genieten van het leven.

 

Subsidies en toeslagen zijn natuurlijk niet alles. Het is echter wel een manier om het leven financieel iets meer draaglijk te maken. Daarbij is de zorgtoeslag in het leven geroepen om u te helpen. Dus kijk snel via de onderstaande link of ook u in aanmerking komt voor de zorgtoeslag. Deze maandelijkse uitkering wordt als u hiervoor in aanmerking komt, de 15e op uw rekening gestort.

 

Maar wees er wel snel bij. Aan alle kanten wordt er namelijk aan de tafelpoten van de verzorgingsstaat gezaagd. De kans dat zorgtoeslag, huurtoeslag en andere fiscale voordeeltjes op termijn zullen verdwijnen is levensgroot. Wat er voor terug komt is een vraag die men niet kan beantwoorden zonder glazen bol. Maak dus gewoon gebruik van de mogelijkheden die momenteel bestaan en zorg ervoor dat uw financiële situatie niet hoeft te leiden onder de steeds groter wordende financiële druk van allerlei noodzakelijke verplichtingen.