Voor de aanvraag van de zorgtoeslag is maximaal inkomen van belang. Er is namelijk een grens vastgesteld waaronder mensen in aanmerking kunnen komen voor de toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag. Naast de inkomensgrens is er ook een vermogensgrens. Toeslagen zijn alleen beschikbaar voor mensen die dit in de ogen van de overheid echt nodig hebben.


De politiek is al enige jaren aan het bakkeleien over het eventueel afschaffen van de zorgtoeslag. Dat het minder wordt merken we ieder jaar omdat weliswaar het inkomen (inflatie gecorigeerd) stijgt maar de grens voor het toelaten tot de toeslagen alleen maar lager wordt. Een slimme zet van de overheid om toch langzaam maar zeker de toeslagen af te bouwen.


Dat de afschaffing van de zorgtoeslag nabij is mag geen verrassing zijn. Wat wel een verrassing is, is dat er zo veel Nederlanders die wel in aanmerking zouden kunnen komen geen gebruik maken van deze toeslagen. Zonde, schreeuwend zonde. Want wat voor het oprapen ligt mag natuurlijk gewoon worden opgepakt.


Wanneer u wilt uitrekenen hoe het met uw rechten voor de zorgtoeslag staat, kunt u de onderstaande berekening uitvoeren. Na de berekening kunt u via dezelfde module direct overgaan tot de aanvraag procedure van de zorgtoeslag. Zo bent u eigenlijk al direct klaar voor de start. Het duurt daarna wel nog een maandje of twee voordat de belastingdienst uw aanvraag heeft verwerkt en u de toeslag op uw bankrekening kunt verwachten. Wacht dus niet te lang maar profiteer er van. Bij voorkeur vandaag nog. De onderstaande link wijst u naar de juiste rekenmodule.