Kunt u net als veel anderen een extra aanvulling op uw inkomen gebruiken en wilt u gebruik maken van de subsidies die beschikbaar zijn, bekijk dan eens de toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag die voor iedere Nederlander beschikbaar zijn. Dat deze toeslagen beschikbaar zijn wil echter niet zeggen dat iedereen ze ook maar zo even krijgt. De zorgtoeslag grens heeft te maken met inkomen en vermogen, ook wel spaargeld. Wanneer u subsidie eigenlijk niet nodig heeft krijgt u het ook niet.

 

Zorgtoeslag is een van de vele aanvullingen die het netto besteedbaar inkomen positief kunnen beïnvloeden. Omdat deze subsidie bedoelt is om de kosten voor de zorgverzekering betaalbaar te maken, zult u per saldo meer te besteden hebben. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.

 

De aanvraag procedure kan nog best lastig zijn. Daarom kunt u deskundige hulp inroepen van zorgtoeslag.nl. Onder andere door de onderstaande link te volgen kunt u eerst exact uitrekenen hoeveel zorgtoeslag u kunt krijgen, waarna de aanvraag snel is gedaan. Let er vooral op dat u ook voor eerdere maanden in het jaar een aanvraag kunt doen. Daarmee maakt u dus optimaal gebruik van de kansen die zorgtoeslag u biedt.

 

Maar wees er wel snel bij. Het ziet er namelijk naar uit dat ook de zorgtoeslag snel wordt afgeschaft. Niet alleen het belastingstelsel staat op de schop, ook de verzorgingsstaat wordt steeds soberder.