Vrijwel iedere particuliere subsidie aanvraag moet tegenwoordig wel gedaan worden met het digitale password de digid. Onderzoek van met name het tv programma Tros Opgelicht heeft in 2014 aangetoond dat met name de regionale overheid de beveiliging van de online omgeving waar de digid wordt gebruikt verre van veilig is. Vanuit dit perspectief is het daarom verstandig te bekijken hoe u uw aanvraag voor de zorgtoeslag zo veilig mogelijk doet.

Wanneer u nog niet weet hoeveel u kunt verwachten aan zorgtoeslag, kunt u onderstaande reken module starten. Wanneer de uitkomst u vrolijk stemt kunt u de zorgtoeslag direct in dezelfde module aanvragen. Wel zo makkelijk allemaal.

Zorgtoeslag maakt onderdeel uit van het palet aan mogelijkheden dat de regering heeft samengesteld om te zorgen dat de toch wel behoorlijke hoge kosten voor het levensonderhoud wat gematigd kunnen worden. Subsidies zorgen ervoor dat bepaalde uitgaven wat minder fors drukken op de gezinsbegroting. En iets wat gratis is, is voor veel Nederlanders natuurlijk altijd interessant.

Omdat de verzorgingsstaat de afgelopen jaren toch wel steeds meer scheurtjes vertoond en daarbij ook nog eens veel mensen hun baan verliezen, lijken de subsidie potjes langzaam maar zeker een beetje leger te worden. Dit zorgt er voor dat jaar in jaar uit de toelatingscriteria steeds aangepast worden. Dit zult u ook dit jaar weer meemaken.