Zorgtoeslag is een van de meest toegankelijke particuliere subsidies. Zorgtoeslag aanvragen kan onder andere bij de belastingdienst. Ook kunt u direct via rekenmodules de berekening doen en daarna de aanvraag direct inschieten. Eenvoudiger kan het eigenlijk niet.

De belastingdienst zal op basis van de door u ingevoerde gegevens een voorlopige beschikking afgeven. Deze beschikking is gebaseerd op de informatie die u heeft verstrekt. Aan het einde van het jaar wordt pas gekeken wat de definitieve aanslag is. Uw persoonlijke situatie kan immers gedurende het jaar wijzigen.

Wanneer u de aanvraag indient is het belangrijk stil te blijven staan bij de duurzaamheid van de particuliere subsidie in zijn algemeenheid. De verzorgingsstaat vertoond al langere tijd scheurtjes. Het is gewoonweg niet houdbaar om op deze manier door te blijven gaan. Dat wil natuurlijk indirect zeggen dat ook toeslagen zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag geen lang leven meer zullen hebben. Dat is dan ook direct de reden dat u er beter nog maar even van kunt profiteren.

Zorgtoeslag aanvragen is makkelijk. Door deze link te volgen komt u terecht bij de rekenmodule. De rekenmodule loodst u gemakkelijk door de hele aanvraagprocedure en doet direct de aanvraag voor u. Na een week of 8, vrije dagen en vakanties niet meegerekend ontvangt u een bericht van de belastingdienst waarin zij aangeven hoeveel u aan subsidie kunt verwachten. Doe dus snel de aanvraag.