Bent u net 18 jaar geworden? Ook dan is het mogelijk zorgtoeslag aan te vragen. U heeft immers de leeftijd bereikt dat u zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten en betalen van een zorgverzekering. Omdat dit behoorlijk in de papieren kan lopen, heeft de overheid zorgtoeslag uitgevonden. Dit is een subsidie die iedereen met een relatief laag inkomen kan aanvragen.

 

Voor het zorgtoeslag aanvragen 18 jaar is het nodig dat u inkomen en vermogen naar waarheid doorgeeft. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag, kijk dan eens hier. U kunt direct berekenen hoeveel zorgtoeslag u kunt aanvragen en natuurlijk de aanvraag direct insturen.

 

Zorgtoeslag wordt uitgekeerd op de vijftiende van iedere maand. Al enige jaren is de politiek druk bezig om deze subsidie te versoberen of zelfs helemaal af te schaffen. Gelukkig bestaat de subsidie nog steeds. Maak daar dus gebruik van. Laaghangend fruit mag in een aantal gevallen gewoon geplukt worden. Dit is een van dit soort gevallen.

 

Voor de toekenning van zorgtoeslag moet vooraf een aanvraag worden gedaan. Het is immers niet zo dat zomaar iedereen deze tegemoetkoming kan aanvragen. Voor de aanvraag is het nodig dat u duidelijk aangeeft wie u bent, wat uw sofi nummer is, hoeveel inkomen u verdient en of u spaargeld heeft. Dit moet naar waarheid worden ingevuld want aan het einde van het jaar zal de Belastingdienst alles controleren. Klopt het niet, dan kunt u een forse boete verwachten. Het is daarom verstandig de juiste hulp in te schakelen.