De tweede stap in het proces van de aanvraag voor zorgtoeslag is dat u zorg toeslag gaat berekenen. De eerste is natuurlijk dat u uw persoonlijke gegevens gaat verzamelen. Zorgtoeslag is immers een persoonsgebonden subsidie welke volledig afhankelijk is van uw situatie. Na stap 1 en 2, volgt stap 3 waarbij u de aanvraag indient. Na het indienen van de aanvraag heeft de belastingdienst circa 8 weken nodig om uw aanvraag te toetsen en een beschikking af te geven. Hier zult u dus bij de aanvraag rekening mee moeten houden.

Zorg toeslag berekenen kan op een eenvoudige manier met de onderstaande formule. Deze kunt u vinden door de blauwe link te volgen. U vult al uw gegevens in en de module rekent automatisch voor u uit hoeveel zorgtoeslag u kunt verwachten. Dat maakt de aanvraagprocedure ineens wel heel erg simpel.

Zorgtoeslag is net als huurtoeslag (lees meer over deze subsidie op de site Alles over de Huurtoeslag) een subsidie die aan mensen met een relatief laag inkomen wordt uitgekeerd. Een uitkering ontvangt men in Nederland echter niet zomaar. Men moet zelf actie ondernemen en een aanvraag indienen.

Door naast zorgtoeslag ook nog eens een aantrekkelijke verzekering uit te zoeken, kunt u aan beide kanten profiteren van gunstige regelingen. Onderzoek daarom goed welke verzekering voldoet aan uw wensen maar ga niet per definitie voor de goedkoopste aanbieder. Goedkoop is helaas veel te vaak duurkoop. Pas daar dus voor op.