Hoewel de verzorgingsstaat steeds verder lijkt in te krimpen en het einde ervan toch wel in zicht komt zijn re gelukkig nog steeds een aantal interessante regelingen die het mogelijk maken een hoger netto besteedbaar inkomen te realiseren. Subsidies zoals de huurtoeslag en de zorgtoeslag zijn voorbeelden hiervan. Maar wie heeft recht op zorgtoeslag is een legitieme vraag. We zullen een globaal antwoord op deze vraag geven en daarna u de weg wijzen naar de snelste definitieve berekening en aanvraag procedure.

 

Zorgtoeslag kenmerkt zich door de koppeling aan de verplichte en noodzakelijke zorgverzekering. De premie voor deze ziektekosten verzekering wordt eigenlijk steeds hoger. De kosten voor de gezondheidszorg worden namelijk steeds hoger. Of we dit nu leuk vinden of niet, het is de realiteit van de dag. Om ervoor te zorgen dat de te betalen premie niet meer onmogelijk is, kan men zorgtoeslag aanvragen.

 

De aanvraag en toekenning van zorgtoeslag is gebaseerd op verschillende factoren. Zo spelen het bruto jaarinkomen, de gezinssituatie en het vermogen een rol bij de bepaling van de hoogte voor de zorgtoeslag. Via de website Zorgtoeslag.nl kunt u snel en eenvoudig deze subsidie berekenen en aanvragen. Ook wanneer u een wijziging wilt aanbrengen of de subsidie wilt stopzetten bent u hier aan het juiste adres.