Wat is PayPal?

PayPal wordt wereldwijd door meer dan honderd miljoen mensen wereldwijd gebruiken. En dat is terecht. PayPal is namelijk zeer gemakkelijk in het gebruik. Om betalingen te kunnen versturen en ontvangen heeft men alleen een e-mailadres nodig. Maar hoe verdient PayPal precies het geld? Bij PayPal betaalt de ontvanger van een betaling een klein bedrag aan PayPal. Dit is 3,4% van het bedrag plus vijfendertig eurocent. Ook is het met PayPal mogelijk om abonnementen af te sluiten. Een groot voordeel hierbij is dat u abonnementen op elk moment kunt annuleren.

 

Een gebruiker koppelt zijn bankrekening of creditcard aan PayPal. Het is niet nodig om eerst geld op de PayPal-rekening te storten. Wanneer er wordt betaald via PayPal, en het geld staat niet op de PayPal rekening, dan wordt het bedrag van de bankrekening of creditcard afgeschreven.

 

PayPal werd in 1999 opgericht door Peter Thiel en Max Levchin. Het hoofdkwartier staat in San Jose (Californië). In 2002 kocht PayPal de bekende veilingssite eBay op. Meer dan de helft van de gebruikers van eBay gebruikten toen al PayPal als betalingsmiddel.

 

 

Veilig geld betalen met PayPal

Het voordeel van PayPal is dat u geen creditcard gegevens op een website hoeft achter te laten wanneer u online een aankoop wilt doen. Ook krijgt de verkoper geen gegevens te zien over de bankrekening of de creditcard die u heeft gebruikt. Er is sprake van privacybescherming.

 

Daarnaast kunt u betalingen tot negentig dagen erna terugdraaien met PayPal. Dit dwingt verkopers om degelijke kwaliteit te bieden. Wanneer een product niet goed is kunt u het simpelweg terugsturen aan de verkoop en de betaling terugdraaien. Het is dan aan de verkoper om te bewijzen dat het product wel goed is. Wellicht ten overvloede om te vertellen dat deze mogelijkheid om betalingen terug te draaien oplichters afschrikt.

 

 

PayPal en mobiele apps

PayPal wint ook steeds meer aan terrein op de mobiele markt. iPhone bezitters kunnen met de "bump"-tool geld aan elkaar overmaken door de apparaten tegen elkaar aan te "bumpen". Ook is het al mogelijk om bioscoop- en concertkaartjes mobiel te kopen via PayPal. De ambitie is om dit voor meer producten mogelijk te maken. Denk aan betalen in de supermarkt, de sportschool, een restaurant of in de bedrijfskantine.