De vraag wanneer zorgtoeslag aanvragen is eigenlijk heel erg eenvoudig te beantwoorden, op ieder moment dat het u uitkomt. En zeker niet te laat. Er gaan immers voldoende stemmen op in politiek Den Haag om de toeslagen zoals huurtoeslag en zorgtoeslag te beeindigen. Niets nieuws onder de zon zou u kunnen zeggen, er wordt namelijk al jaren gemord over de hoge subsidie uitgaven. Toch is het verstandig gewoon nog even gebruik te maken van de faciliteiten die er bestaan voordat u een en ander direct maar de rug toekeert.

Zorgtoeslag is een interessante subsidie voor particulieren die een laag bruto jaarinkomen hebben en weinig spaargeld. De subsidie is in het leven geroepen om het gemakkelijker te maken om de hoge premie voor de zorgverzekering te betalen. Deze premies zijn namelijk de laatste jaren fors gestegen terwijl het eigen risico van deze verzekeringen vaak hoog blijft en de kosten van bepaalde behandelingen in veel gevallen nog steeds erg duur zijn.

Wanneer zorgtoeslag aanvragen kan ook betrekking hebben op de periode in het fiscaal jaar. Terugwerkende kracht is namelijk mogelijk bij deze aanvraag. Het is echter alleen maar mogelijk voor een geheel jaar. In december 2014 is het bijvoorbeeld nog mogelijk om over het hele jaar 2014 zorgtoeslag aan te vragen. In 2015 is het helaas niet meer mogelijk om over 2014 nog een toeslag aan te vragen. Reden te meer om direct de aanvraag te doen.

Wanneer u net als veel medelanders hulp nodig heeft bij de aanvraag voor de zorgtoeslag, volg dan de onderstaande link en bereken in eerste instantie hoeveel zorgtoeslag u kunt ontvangen. Na deze berekening kunt u direct de toeslag aanvragen. Denk erom dat de aanvraagprocedure in veel gevallen tot wel 8 weken kan duren. Wees er daarom snel bij.