Een veel gestelde vraag zowel online als offline is wanneer heb je recht op zorgtoeslag? Zorgtoeslag is namelijk een interessante particuliere subsidie die het leven allemaal even wat makkelijker maakt. Ook al is het maar enkele tientjes per maand, geld is geld. Zeker wanneer het een gift is die maandelijks binnenkomt en welke niet hoeft te worden terugbetaald.

 

De hoogte van de zorgtoeslag wordt door de overheid vastgesteld. Ook de regels waar men aan moet voldoen zijn regeringsbeleid. Omdat steeds vaker tussentijds wijzigingen ontstaan in subsidie regelingen dient men er rekening mee te houden dat ook de regels voor zorgtoeslag nog wel eens kunnen veranderen.

 

Eigenlijk is het veel makkelijker om gewoon de berekening te maken. Dit kan door de onderstaande blauwe link te volgen en je gegevens in te voeren. Hoe nauwkeuriger je bent met het invullen van deze gegevens hoe groter de kans dat uw berekening overkomt met de daadwerkelijke uitkering die u gaat ontvangen.

 

Verkeerd invullen van de aanvraag voor zorgtoeslag kan tot vervelende consequenties leiden. Het terugbetalen van het surplus en een boete zullen het resultaat zijn. Niet de bedoeling natuurlijk. Daarom is hulp van een professional altijd welkom.

 

Omdat het niet direct te zeggen is wanneer men recht op zorgtoeslag heeft is het enige advies wat gegeven kan worden de rekentool in te vullen. Bevalt het bedrag, dan kunt u de zorgtoeslag ook nog eens direct aanvragen.