De toeslagenwet regelt particuliere subsidies zoals de huurtoeslag en zorgtoeslag. Beiden zijn gebonden aan bepaalde toelatingscriteria. Zo zijn belangrijk de hoogte van het inkomen en het vermogen. Dit moet onder een bepaalde grens blijven wil men in aanmerking komen voor de zorgtoeslag. Tot welk inkomen zorgtoeslag uitgekeerd kan worden verandert ieder jaar. Voor het jaar 2014 bijvoorbeeld ligt de inkomensgrens op 30.939 Euro bruto per jaar. In 2015 ligt die grens op 28.482 Euro. Dit laat duidelijk zien dat de overheid steeds minder behoefte heeft aan het ondersteunen van de Nederlanders.

Wilt u absoluut zeker weten dat u recht heeft op zorgtoeslag, vul dan uw gegevens in bij de onderstaande rekenformule. U bereikt deze door de link “zorgtoeslag aanvragen kan hier” te volgen. Wanneer u uw gegevens op de juiste manier invult kunt u direct de aanvraag doen. Helaas duurt het daarna nog ruim 2,5 maand voordat de Nederlandse Belastingdienst uw aanvraag heeft kunnen verwerken en u te horen krijgt hoeveel zorgtoeslag u gaat ontvangen.

Hoewel het steeds lager wordende toetsinkomen duidelijk laat zien dat de regeling waarschijnlijk haar langste leven wel heeft gekend, is het nog steeds interessant deze subsidie aan te vragen. Nog steeds zijn er veel Nederlanders die niet van het bestaan afweten. Het is onze schone taak ze hierop te wijzen. Het gaat natuurlijk nooit lukken om iedereen te bereiken. Daarom nodigen wij u van harte uit mensen waarvan u denkt dat zij voordeel kunnen krijgen met toeslagen zoals de zorgtoeslag door te verwijzen naar deze website.