Bij de aanvraag voor zorgtoeslag kan er sprake zijn van alleenstaanden maar ook van gezinnen. Toeslagen worden bepaald, net als bijvoorbeeld uitkeringen, aan de hand van het totaal gezinsinkomen. Vanzelfsprekend hebben partners recht op meer toeslag dan alleenstaanden. Dit is echter niet tweemaal zoveel.

 

Wanneer u exact wilt weten hoeveel zorgtoeslag u samen met uw partner kunt verwachten, kunt u hieronder een proefberekening maken. Hiervoor heeft u alle nauwkeurige gegevens nodig. Verzamel deze dus direct en maak de proefberekening gewoon. Als u tevreden bent met de uitkomst kunt u de zorgtoeslag ook direct aanvragen.

 

Door de jaren heen zijn alle subsidies steeds minder geworden. Ook de zorg- en huurtoeslag (die u hier kunt berekenen en aanvragen) staan al een tijdje onder druk. Hoewel de zorgtoeslag jaarlijks nog steeds wel iets stijgt, kan het wel degelijk abrupt stoppen. Zeker nu de politiek aan alle kanten subsidies en andere financiële regelingen wil dwarsbomen.

 

Zorgtoeslag aanvragen kan met terugwerkende kracht alleen maar in het jaar dat de aanvraag wordt gedaan. Het is daarom verstandig niet te lang te wachten. Heeft u het idee inmiddels in uw hoofd en voldoet u aan de voorwaarden, maak dan vandaag de berekening en stuur direct uw aanvraag in. Op deze manier kunt u waarschijnlijk al op korte termijn een extra aanvulling op uw inkomen verwachten.