De kosten voor levensonderhoud stijgen al jaren. Dat zorgt in veel gezinnen en huishoudens voor financiele uitdagingen. Ook de premie voor de verplichte en zelfs noodzakelijke zorgverzekering stijgt al jaren. Om u een voorbeeld te geven van de forse stijging, in 2015 is de premie gemiddeld 5,7% hoger dan een jaar eerder. Dat is een flink bedrag. Zeker wanneer we ons realiseren dat deze gemiddelde premie de 100 euro per maand gaat overstijgen. Het is dus tijd voor actie. Want van stilzitten wordt niemand wijzer. En erger nog, het zal alleen maar geld kosten.

 

 

Zorgtoeslag aanvragen

Om de financiële pijn nog enigszins draaglijk te maken kunt u zorgtoeslag aanvragen. Dit is een subsidie vanuit de overheid georganiseerd die mensen met een relatief laag netto besteedbaar inkomen helpt om bepaalde noodzakelijke en verplichte uitgaven toch te kunnen doen. Want laten we wel duidelijk zijn, een zorgverzekering is geen luxe maar een bittere noodzaak. Sommige verzekeringen kunnen nog wel eens geschrapt worden, de kosten voor zorg kunnen echter maar door weinig mensen gedragen worden.

 

ZORGTOESLAG AANVRAGEN KAN HIER!

 

Zorgtoeslag aanvragen en uitgekeerd krijgen is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Het inkomen en eventueel spaargeld zijn van belang bij de eventuele toekenning van de subsidie. Want dat is het natuurlijk eigenlijk. Wordt de toeslag toegekend, dan kunt u iedere maand rond de 15e dag van die maand de bijschrijving op uw bankrekening zien binnenkomen. Pak die kans dus en vraag nu meteen de zorgtoeslag aan. Het zou zonde zijn dit te laten lopen.

 

 

Overwerken

Zoals we mogen geloven uit de media zijn er inmiddels grote aantallen Nederlanders die moeite met betalen van zorgpremie hebben. Hoewel dit natuurlijk uitermate vervelend is, is de situatie nog niet uitzichtloos. Wanneer de achteruitgang in uw netto besteedbaar inkomen van korte duur is, kunt u uw werkgever voorstellen om extra uren te werken. Leg hem de situatie uit, en wanneer er overwerk beschikbaar is, kan dit u natuurlijk worden gegund. Het merendeel van de werknemers werkt nog steeds op basis van uurloon waarbij tijd en beloning met elkaar in een directe verhouding staan.

 

 

Bijbaantje zoeken

Lukt het om welke reden dan ook niet om bij de huidige werkgever overwerk te vinden, dan kan het zoeken van een bijbaantje een uitkomst zijn. Bijbaantjes zijn er nog steeds in allerlei soorten en maten. Want op de markt kan men zo aan de slag als hulp. Ook is de beveiligingsbranche en telecom industrie booming. Er is dus nog best wel het een en ander te vinden. De vraag is alleen of dit past bij uw huishouden en wensen.

 

 

Eigen bedrijf starten

Een radicaal andere insteek is dat u een eigen bedrijf start. Dat kan gek klinken maar ook het grote aantal ZZP-ers wat zich jaarlijks inschrijft stijgt nog steeds. Dit wil zeggen dat er kennelijk een gedragsverandering plaatsvindt. Daarnaast is het zo dat er voor mensen die zelf de handen uit de mouwen willen steken natuurlijk meer kansen zijn. Hoe u moet beginnen en hoe u ervoor zorgt dat u een interessant bedrijf opzet leest u hier. Volg de stappen en de start van een onderneming is bijna geworden tot een zekerheid waarbij u achteraf kunt denken “had ik dit maar veel eerder gedaan”.

 

 

Consuminderen

Het is natuurlijk mooi om het heft in eigen handen te nemen en te zorgen dat met name de inkomstenkant beter gaat worden. Dat laat niet onverlet dat er natuurlijk ook sprake kan zijn van een bepaalde spenderingsdrang; uitgeven wat er is. En eigenlijk is dat heel erg menselijk. Wat we niet hebben kunnen we niet uitgeven. Wat we wel hebben daarentegen geven we wel degelijk uit.

 

Door te consuminderen wordt u prijsbewust en vraagt u zich af of u bepaalde aankopen nu wel echt nodig heeft. Koopdrang is een serieus probleem en de term “shopaholic” is niet voor niets ontstaan.

 

De moraal van dit verhaal is dat er eigenlijk drie methoden zijn waarmee u kunt zorgen dat moeite met betalen van zorgpremie voorgoed tot het verleden behoort. Het beste is wanneer u alle drie samenvoegt en geluk verandert in zekerheid. Subsidies, meer werk en consuminderen zijn deze drie methoden. Maak er dus gebruik van. Dat levert namelijk veel meer op dan protesteren en boos worden op de regering die het leven steeds maar duurder maakt.