Het berekenen en aanvragen van zorgtoeslag is een koud kunstje wanneer u exact weet wat u moet doen. Nog veel makkelijker wordt het wanneer u de aanvraag gewoon lekker automatisch laat verlopen. Wanneer er geen wijzigingen in uw persoonlijke situatie ontstaan ontvangt u ieder jaar een beschikking van de belastingdienst met daarin het voor het komend fiscaal jaar.

Door de eenvoudige methodiek die schuilt achter deze subsidie is het voor iedereen mogelijk snel te zien of zij in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Omdat een en ander wel persoonsgebonden is zult u uw persoonlijke gegevens moeten invoeren bij de berekening en aanvraag van de zorgtoeslag. Dit kan op een betrekkelijk simpele manier via de onderstaande link.

Zorgtoeslag is een regeling die door de overheid is ingevoerd om het voor mensen met een laag inkomen makkelijk te maken om de premie voor de zorgverzekering te betalen. Dat dit niet altijd even makkelijk is blijkt wel uit de grote aantallen wanbetalers.

Juist om te voorkomen dat vele Nederlanders de premie van hun zorgverzekering niet meer (kunnen of willen) betalen kan men zorgtoeslag aanvragen. Deze maandelijkse toelage maakt het allemaal weer een stukje makkelijker. Dat maakt het shoppen naar een nieuwe verzekering ook weer interessant. Zeker wanneer u bijvoorbeeld ook nog eens een besparing kunt realiseren door de jaarpremie ineens te betalen. Dat kost even wat pijn en moeite maar zorgt er wel voor dat u er in ieder geval voor de rest van het jaar weer vanaf bent.