Geld besparen op roken en alcohol

De accijnzen op tabak en alcohol worden steeds hoger. Een pakje sigaretten kost tussen de vier en vijf euro. Rook je dagelijks een pakje sigaretten weg, dan kost roken je jaarlijks al meer dan 1500 euro. Het zelfde geldt voor bier en andere alcoholische drankjes. In de kroeg kan een biertje al snel twee euro of meer kosten. Ga je heel soms uit, dan zijn die kosten nog te overzien. Ga je heel vaak uit, dan zal dit ook een behoorlijke kostenpost worden. Je kunt dan kiezen om: 1) minder drankjes te drinken bij het uitgaan, 2) minder vaak uit te gaan. Of een combinatie van die twee opties. In het begin misschien even moeilijk, maar je zult er zeker een flink bedrag op besparen.

 

 

Geld besparen op gadgets en elektronica

Misschien ben jij wel iemand die altijd de nieuwste smartphone, tablet, plasma-TV of desktop computer wilt hebben. Je koopt bijvoorbeelde nieuwste iPhone ondanks dat je oude telefoon nog prima werkt. Realiseer je dat ook dit veel geld kost. Ga je de functies die de nieuwste telefoon biedt wel gebruiken of wil je hem alleen hebben voor het hebben zelf? Heb je wel echt een grotere televisie en plattere televisie nodig, of werkt je oude televisie nog prima? Koop alleen dingen die je echt nodig hebt of wanneer je oude telefoon, televisie of computer kapot gaat. Je zult dan meer geld overhouden.

 

 

Geld besparen op CD's en DVD's

Er zijn mensen die kopen elke CD of DVD die zij tegenkomen. Ben jij ook zo iemand? Bedenk je dat een film na een enkele keer kijken vaak in de kast verdwijnt, en dat er voor muziek ook goedkopere alternatieven zijn. Muziek kun je bijvoorbeeld via het internet beluisteren via Spotify. Bij de gratis variant hoor je af en toe reclames tussen de muziek door, maar ook met een lidmaatschap (zodat je geen reclames meer hoeft te horen) ben je al goedkoper uit dan wanneer je maandelijks twee CD's zou kopen.

 

 

Geld besparen op software en computerspellen

Software kan erg prijzig zijn. Vaak heb je programma's zoals MS Word ook wel echt nodig. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven. Je kunt als besturingssysteem Ubuntu Linux installeren in plaats van Windows of Mac OS X. Ubuntu Linux is gratis en daarop draaien verschillende Office-alternatieven, zoals OpenOffice en StarOffice. Maar ook Google Drive is een goed alternatief.

 

Ook computerspellen kosten de nodige centen. Bedenk je dat het spelen van computerspellen veel tijd kost. Tijd dat ook besteed kan worden aan het verdienen van geld.

 

 

Geld besparen op woonlasten

Vooral wanneer je een koopwoning bezit, dan zijn er mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan woonlasten. Geld investeren in isolatie van de woning zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder stookkosten betaalt. Tevens kun je kijken hoe je hypotheeklasten zijn opgebouwd en mogelijk van hypotheekvorm veranderen om zo tot de voordeligste hypotheek te komen.