Hoewel het menselijk is altijd het onderste uit de kan te willen halen, blijkt dit niet altijd even gunstig uit te vallen. Sparen en lenen zijn twee uitersten binnen eenzelfde behoefte. Want beide zaken komen naar voren wanneer men een productaankoop wil doen.

 

In het verleden was sparen altijd het devies wanneer een uitgave gedaan moest worden. Na verloop van tijd werd steeds vaker een voorschot op het inkomen genomen zodat de uitgave nu al bekostigd kon worden. Sparen verdween en lenen verscheen. Hoewel veel mensen hier een mening over hebben, is dit gewoon een feitelijke gebeurtenis. De tijden veranderen. En dat heeft ertoe bijgedragen dat leningen minder gemakkelijk kunnen worden afgesloten en dat de balans weer wordt teruggebracht en sparen weer de trend wordt.

 

 

Informatie over sparen

Wanneer u meer wilt weten over sparen is het belangrijk u eerst te realiseren dat een hoger rendement een hoger risico met zich meebrengt. Zelfs sparen op een bank is niet meer zo veilig als het geweest is. Bewijs hebben we gevonden in Ijsland met Icesave en in Nederland met DSB bank. Het zijn langslepende trajecten waar u geen onderdeel van behoort uit te maken. Krab u daarom achter uw oor wanneer u een (te) mooie aanbieding tegenkomt. Wees u bewust van de risico’s en wanneer u het risico kunt dragen kunt u zelf bepalen of het rendement voldoende opweegt tegenover het risico.

 

 

Informatie over lenen

De andere kant van de medaille is lenen. Leningen kunnen tegen verschillende voorwaarden worden afgesloten. En om de beste lening in uw persoonlijke situatie af te sluiten kunt u het beste contact opnemen met een deskundig leningadviseur. Maar realiseer u goed dat de financieel adviseur sinds begin 2013 niet meer gratis kan werken en u gewoon zult moeten betalen voor het financieel advies.