Allereerst is het van belang om te weten dat voor de aanvraag zorgtoeslag drie uitgangspunten duidelijk moeten zijn. Heeft u een partner of bent u alleenstaand? Wat is de hoogte van uw bruto jaarinkomen? Bezit u meer of minder vermogen dan € 100.000?

Jaar in jaar uit veranderen de normen voor toekenning van de zorgtoeslag. Het is daarom verstandig de onderstaande rekenmodule te gebruiken. Deze is direct aangesloten op de aanvraagmodule en zorgt ervoor dat u eigenlijk maar eenmalig alles hoeft in te vullen.

Het duurt globaal acht weken voordat de Belastingdienst een voorlopige beschikking afgeeft. Deze voorlopige beschikking is gebaseerd op de informatie die u zelf in uw aanvraag heeft opgegeven. Tevens staat op de beschikking hoeveel u gaat ontvangen. Aan het einde van het fiscaal jaar wordt de definitieve opgave opgemaakt. Dat is het moment dat u zeker weet dat de zorgtoeslag definitief is en de subsidie als gift gezien kan worden.

Niets is zo veranderlijk als de Nederlandse politiek. De regering kan dus zomaar besluiten de zorgtoeslag te stoppen. Het is daarmee eigenlijk voor iedereen dus zaak zo snel mogelijk in ieder geval een proefberekening te maken. Via de blauwe link die u onder aan dit bericht kunt vinden is het mogelijk direct deze proefberekening en daarna natuurlijk de aanvraag te doen.