Het geluk is een handje te helpen. De juiste lotto getallen voorspellen is natuurlijk afhankelijk van een forse dosis geluk. Toch zijn er mogelijkheden om de kans op verlies te verkleinen. En dat is waar dit verhaal over gaat. Hoe win je de lotto door je verlieskans te beperken?

 

 

Meerdere loten kopen

Allereerst kan je meerdere loten kopen. Meerdere loten geven meer kansen. En hoe simpel het ook mag klinken, het is natuurlijk een waarheid. Maar om alle spelcombinaties te kunnen spelen heeft u honderdduizenden getallencombinaties nodig. En dat is niet voor iedereen weggelegd.

 

 

Systeemspel

Een andere mogelijkheid om winstkansen te vergroten kan bereikt worden door het spelen van een systeemspel. Het systeemspel is een product van de Nederlandse Lotto. Bij systeemspel kiest de speler 7 tot 12 getallen en daarmee worden alle getallencombinaties met deze 7 tot 12 getallen gemaakt. Met 12 getallen in iedere combinatie speelt de speler 924 rijtjes. Dit verhoogd de winstkans aanzienlijk maar is nog steeds geen garantie dat de juiste getallen zijn gekozen.

 

Het systeemspel heeft eigenlijk maar een nadeel en dat is de relatief hoge kosten. In feite worden met het systeemspel 12, 924 loten aangeschaft. Een oplossing om de prijs van het systeemspel draaglijk te maken is een poule vormen van meerdere deelnemers. Zullen inleg als winst wordt hiermee gedeeld.

 

 

Lottoarbitrage

Lottoarbitrage is een techniek die door weinig lottospelers wordt toegepast. Jammer. Want het sluit verlieskansen verder uit. Het is geen garantie op succes maar maakt de kans gewoon groter dat de winnende getallen worden gekozen.

 

Het uitgangspunt van lottoarbitrage is dat een situatie wordt gecreëerd waarbij het risico op verlies klein is en de winstpotentie hierbij groter wordt. Het spelen van de lotto is hiermee niet meer voor de volle 100% overgelaten aan het geluk.

 

 

Verlies beperken en daarmee winstkans vergroten

Hoewel de getallen en lottonummers willekeurig uit een grote bak worden getrokken, zijn er bepaalde getallenreeksen die nog nooit zijn gevallen. De combinatie 1 tot en met 6 bijvoorbeeld is in alle tientallen jaren dat de lotto bestaat wereldwijd bij duizenden loterijen nog nooit gevallen. Hoewel wiskundig gezien deze getallenreeks zou kunnen vallen, blijkt het zeer onwaarschijnlijk dat deze combinatie zal vallen. Zo zijn er meer van dit soort combinaties. Het is slecht eenmalig (in Oost Europa) voorgevallen dat exact dezelfde getallenreeks een opvolgende week weer gevallen is.

 

En zo gaat u te werk. Uitsluiten wat naar alle waarschijnlijkheid niet gaat gebeuren. Dan blijven er 20 getallen over en die worden gespeeld. In de meeste gevallen zitten tussen deze 20 getallen minimaal 5 winnende nummers. Aan u de keuze de juiste eruit te kiezen...