Inkomen zelf sturen

Gelukkig zijn er ook mensen die zich realiseren dat zij hun inkomen zelf enigszins kunnen sturen. Dit zijn de mensen die actie ondernemen. Dit zijn de mensen die weten dat zij extra inkomen krijgen zodra zij tijd in iets investeren. Zij schrijven een boek, beginnen een webwinkel of lopen een extra krantenwijk.

 

Veel mensen zitten thuis op de bank voor de televisie en zeggen: “ik zou best eens een miljoen willen winnen”. De kans dat je miljonair wordt door de loterij wordt door veel mensen onderschat. Toch nemen zij genoegen met de 0,000001% kans dat zij hebben. Ze gaan er vanuit dat je geluk moet hebben om miljonair te worden. Vaak zijn het alleen zwervers of andere mensen die in de put zitten die zeggen: “Ik zou best eens miljonair willen worden door keihard te werken”.

 

 

Te comfortabel

Waarom zijn het nu net de mensen die in de put zitten die bereid zijn om miljonair te worden door keihard te werken? Omdat de mensen die het miljoen hopen te winnen te comfortabel erbij zitten. Zij kunnen hun huur, eten en eventueel een vakantie betalen en schrijven daarom geen extra boek of starten daarom geen extra webshop. Voor hen is het niet noodzakelijk om te overleven. Zij voelen zich te comfortabel om miljonair te worden. Is zekere zin moet je jezelf dus oncomfortabel voelen om succes te behalen. Het allerbeste inkomen om miljonair te worden is dus geen inkomen. Dan vind je pas de motivatie om keihard te werken om miljonair te worden.

 

 

De meeste miljonairs zaten vroeger in de put

Wanneer wij van iemand horen hoe hij of zij miljonair is geworden, zit er altijd eerst een weinig succesvol verhaal aan vast. Bijvoorbeeld een investering die misliep, een verlies van een huis of zelfs een leven op straat. Er ging altijd een spannende tijd aan vooraf waarin diegene in feite aan de goden overgeleverd was. En dit heeft de miljonair gevormd tot waar hij of zij nu staat. Het minst succesvolle moment was tevens het moment waarin de persoon heeft besloten om massaal actie te ondernemen.

 

 

De keerzijde van het miljonair zijn

We horen ook regelmatig verhalen van steenrijke mensen die al hun geld en bezittingen kwijtraakten. Zij kwamen op straat terecht. Ook in Nederland lopen diverse zwervers rond die vroeger steenrijk waren. Wat blijkt nu? Het miljonairsleven maakt iemand zo comfortabel dat een miljonair niet meer werkt aan een vaste inkomensstroom. Wie daarbij allerlei auto’s en huizen aanschaft is zo door zijn geld heen. En wie geen geld meer heeft komt op straat terecht.