eBay, de veilingsite

In 1995 is eBay opgericht als veilingsite. Inmiddels is eBay de grootste website waarop men uiteenlopende producten kan veilen. Elke seconde wordt er voor ongeveer 1000 dollar verkocht op eBay. Er zijn 135 miljoen geregistreerde gebrikers, verspreid over 32 landen. Indien u zoekt naar een grote handelsplaats op Internet, dan is eBay de geschikte website voor u.

 

Wie op eBay het hoogste bod voor een product doet, is verplicht om het product te kopen. Ook ontvangen kopers en verkopers feedback van de verschillende gebruikers en deze feedback is voor iedereen zichtbaar. Hiermee wordt frauderen zeer moeilijk gemaakt op eBay.

 

 

Uw eBay account aanmaken

Een eBay account aanmaken is een simpele taak die binnen enkele minuten is volbracht. U vult uw persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel uw creditcard nummer in.

 

Met het aanmaken van uw eBay account is het handig om ook een account te openen bij PayPal. PayPal is een dienst dat in 1999 is opgericht om elektronische betalingen te kunnen uitvoeren met behulp van het internet. Inmiddels is PayPal in handen van eBay. eBay is echter niet de enige website waar u betalingen met PayPal kunt doen.

 

 

eBay uitproberen

Het is een goede start om eerst eBay uit te proberen met een paar kleine producten of artikelen. Bijvoorbeeld die ene bureaustoel die toch al in de weg stond. Of een laptop die al wat ouder is, maar waarmee u misschien nog iemand gelukkig kunt maken.

 

Probeer verschillende titels en beschrijvingen voor de producten uit en analyseer met welke titel en omschrijving een product het meest wordt bezocht. Ga oefenen met het maken van verschillende foto's van de producten. Het feit dat de titel, de beschrijving en de foto's invloed hebben op het klik- en koopgedrag van de gebruiker wordt door veel mensen die beginnen met het veilen van producten op eBay vaak vergeten.

 

U kunt het product op verschillende manieren aanbieden. U kunt ervoor kiezen om van gebruikers een bod te ontvangen. Vervolgens verkoopt u het product aan de gebruiker die het hoogste bod heeft uitgebracht. De gebruiker die het hoogste bod heeft gedaan is in principe verplicht om het artikel te kopen. Een bod is dus bindend. U kunt op eBay ook een vaste prijs vragen voor uw objecten.

 

Op termijn zult u moeten besluiten of u parttime of fulltime op eBay wilt handelen. Wilt u vanuit huis op eBay handelen of wilt u na verloop van tijd een kantoorpand huren? Er zijn bedrijven die van het handelen op eBay hun core business hebben gemaakt. Sommige bedrijven hiervan hebben meerdere werknemers.

 

 

Producten zoeken om te verhandelen op eBay

Wanneer u serieuzer gaat handelen op eBay, moet u in de gaten houden welke producten een behoefte bevredigen. Dit is zeer belangrijk en misschien wel de belangrijkste factor van uw succes. Wanneer een product geen behoefte bevredigd, zal het product ook niet worden verkocht. Kies bij voorkeur een product waar u kennis over heeft. Het product moet ook gemakkelijk te fotograferen zijn en te vervoeren zijn.

 

Het is een goede gewoonte om producten verkopen die bij elkaar horen. Als u bijvoorbeeld CD's verkoopt, kijk dan ook eens of u CD-hoesjes kunt verkopen. Vaak worden dan meerdere producten samen besteld omdat de koper dit nu eenmaal handig vindt in verband met de bezorgkosten.