Steeds vaker is geld een onderwerp dat bij mensen ter sprake komt die zich hier nooit druk over hebben gemaakt. Schaarste is de reden hiervan. Een stuk maand over aan het einde van het geld zeg maar. En dat allemaal door een economische crisis waar men eigenlijk niets mee te maken heeft en vooral geen enkele invloed op heeft gehad. Maar goed, we kunnen wel zeuren en de schuld afschuiven maar daar schieten we niets mee op. We moeten het heft in eigen hand nemen. Alleen dan worden we onafhankelijk van banken, Den Haag of zelfs Brussel.

 

 

Onafhankelijkheid als nieuw era

Ondernemers streven het al enige jaren na, maar het begint erop te lijken dat steeds meer werknemers een soortgelijk inzicht krijgen. Onafhankelijkheid wordt met de dag belangrijker. Onafhankelijkheid van overheid, banken, financieringsmaatschappijen en uitkeringsinstanties. Want alles draait om geld. En zeker wanneer u dit niet heeft kan het problematische gevolgen hebben.

 

Wanneer u echter onafhankelijk bent van deze organisaties omdat de hypotheek op uw woning is afgelost, inkomen en geld uit meerdere bronnen ontvangt en lage lasten heeft, kunt u iedere economische crisis de baas zijn.

 

 

Een begin richting onafhankelijkheid

Een onafhankelijk bestaan begint met een goede planning. Een planning waar zeer duidelijk richting wordt gegeven aan het aflossen van schulden en het opbouwen van vermogen waarbij de financiering van schuld en vermogen afkomstig is uit externe bronnen. Naast uw baan een eigen onderneming opbouwen bijvoorbeeld. Het is tegenwoordig mogelijk voor iedereen en hoeft behalve tijd eigenlijk helemaal geen geld te kosten.

 

 

Andere idee├źn

Wanneer u echter 'helemaal klaar' bent met geld kunt u ook eens bekijken of een Lokaal Economisch Transactie Systeem (LETS) waarde voor u heeft. Samen met andere LETS leden ruilt u tijd voor tijd waarbij het aanbod gericht is op de kwaliteiten van de aanbieder. Ook is het bij LETS mogelijk tijd te sparen (in beperkte hoeveelheid) en in te wisselen voor grotere tijdinspanningen van uw medeleden. Bekijk het eens. Het kan zeer interessant zijn wanneer u klaar bent met geld.