Geld besparen op sigaretten

De prijzen van sigaretten en ander rookwaar worden steeds hoger. Wanneer je een pakje sigaretten per dag rookt, dan kost dat je per dag al vier of vijf euro. Als je in dat geval 365 dagen per jaar rookt, dan kost het roken je al tussen de 1500 en 1800 euro per jaar. En natuurlijk kan roken lekker zijn en is het voor sommige mensen een verslaving. Probeer in dat geval een half pakje sigaretten per dag te roken in plaats van een heel pakje. Stoppen met roken is moeilijk, maar dat kan ook als je vastbesloten bent. Bovendien is het altijd beter voor de gezondheid om niet te roken.

 

Los van roken worden er door sommige mensen ook andere genotsmiddelen, zoals marihuana (wiet) of cocaïne gebruikt. Deze middelen zijn erg duur. Wiet kost ongeveer zeven euro per gram. De straatprijs voor een gram cocaïne is veertig euro. De mensen die deze middelen regelmatig gebruiken, kunnen beter nadenken of zij dit geld niet beter kunnen besteden aan iets dat niet alleen maar voor de korte termijn leuk is.

 

 

Geld besparen op CD's, DVD's en computergames

Ben jij iemand die altijd de nieuwe CD en DVD van muziek of films koopt? Vraag je dan eens af hoe vaak je de CD of DVD daadwerkelijk gaat bekijken of beluisteren. Ga je de nieuwe CD elke dag beluisteren? En hoe vaak ga je de film die je gekocht hebt daadwerkelijk bekijken?

 

Hetzelfde geldt voor computergames. Het kost erg veel tijd om een computerspel te spelen. Voor sommige mensen werken computergames zelfs verslavend. Tijdens deze uren dat je een computerspel speelde, kon je geld verdienen of geld besparen door je tijd en energie te steken in andere zaken.

 

Dit artikel is niet bedoeld om je over te halen om helemaal geen CD's en DVD's te kopen of om alles maar te downloaden. Koop af en toe muziek of een film, maar wordt geen verzamelaar die alles maar bewaart en een kamer met dozen vol met DVD's heeft. Bedenk je eens hoeveel geld al die CD's en DVD's je gekost zouden hebben. Voor muziek zijn YouTube en de radio ook goede bronnen. Verder bestaan er websites waar muziek gratis en geheel legaal te downloaden is. Je zult dan niet snel de bekende artiesten vinden, maar de muziek is er vaak des te beter.

 

 

Geld besparen op alcohol

Wat voor het roken geldt, geldt ook voor alcohol. Wanneer je uitgaat, kun je met gemak twintig bier of meer op een avond kopen. Dat kost al ongeveer veertig euro. En sommige mensen gaan meerdere keren per week uit. Dus 125 euro uitgeven voor drie avonden uitgaan is niet ondenkbaar. Wanneer je het iets rustiger aan doet met alcohol, dan kun je op dit bedrag flink geld besparen.

 

 

Geld besparen op toetjes

Kant-en-klare toetjes zijn relatief duur. Daarom kun je toetjes beter zelf maken. Wat je nodig hebt is yoghurt en fruit. Koop bijvoorbeeld wat aardbeien of bananen, snijd het in stukjes en doe de stukjes fruit in de yoghurt. Erg gezond en veel goedkoper dan kant-en-klare toetjes.

 

 

Geld besparen tips

Dit artikel heeft je enkele luxeproducten gegeven waarop je al direct geld kunt besparen. Het gaat hier om middelen die niet behoren tot de primaire levensbehoeften, zodat je meer geld overhoudt voor zaken die wel te maken hebben met de primaire levensbehoefte zoals onderdak en voedsel.