Met financieel advies krijgt u helderheid krijgen over uw financiële toestand. Veel ondernemers raadplegen een financieel adviseur bij het nemen van belangrijke beslissingen. Bijvoorbeeld bij de koop of de verkoop van een bedrijf, maar ook voor advies over de beste rechtsvorm van een bedrijf.

 

Een financieel advieskantoor kan u over verschillende onderwerpen advies geven. Denk aan advies over sparen, verzekeringen, hypotheekadvies, pensioenadvies, boekhouden en belastingadvies. Financieel advies is altijd maatwerk. Daarom moet het advieskantoor altijd een inventarisatie van uw privé en zakelijke financiën maken. Zo kan het best passende advies worden gegeven.

 

Bij een financieel advies wordt er gekeken naar de lange termijn. Door de inventarisatie van uw financiële situatie weet u precies welke risico's door verzekeringen worden gedekt, hoe het met uw pensioen staat en wat er gebeurt bij arbeidsongeschiktheid.

 

Veel financieel adviseurs werken onafhankelijk. Soms kan de financieel adviseur u aanraden om een bepaalde verzekering af te sluiten, maar u bent (doordat de financieel adviseur afhankelijk is) beslist niet gebonden aan een specifieke verzekeringsmaatschappij.

 

Meestal betaalt u voor financieel advies een uurtarief. Vraag vooraf naar de kosten van het advies.