Financieringen zijn er tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Op vrijwel ieder potje post wel een dekseltje. En dat wordt met de dag interessanter. Hoe gerichter de financiering namelijk aan uw wensen kan voldoen, hoe beter.

 

Maar er zijn ook nadelen. Een financiering kent namelijk een aantal risico’s. Risico’s waar u zich wel bewust van moet zijn voordat u een financiering gaat aanvragen.

 

 

Geen respijt bij onverwachte gebeurtenissen

Het grootste nadeel van de lening, financiering, krediet of hypotheek is dat betalingsovermacht doordat u bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of werkloos raakt geen reden is de maandelijkse lasten niet meer te betalen. Zeker in de huidige tijd, waarin het risico op het werk en ontslaggolven aan de orde van de dag zijn, is dat een gegeven waar u over na moet denken. Vanzelfsprekend kunt u zich verzekeren, maar andere maatregelen zijn ook mogelijk.

 

Een ander nadeel bij financieren is dat in geval van voortijdig overlijden de financiering direct moet worden afgelost. Hoe gaan uw erfgenamen dit regelen? Wanneer hier rekening mee is gehouden hoeft het geen nadeel te zijn. Wanneer u echter niets heeft geregeld kan overlijden een dubbel nadeel opleveren.

 

Wanneer u een financiering wilt aanvragen kunt u terecht bij een groot aantal tussenpersonen en geldverstrekkers. Allen zijn bereid u te helpen met uw aanvraag. Houd er rekening mee dat financieel advies en ‘shoppen’ tegenwoordig niet meer gratis is en dat u ongeacht met wie u in zee gaat, gewoon een factuur van iedere financieel adviseur krijgt die u om advies heeft gevraagd.