Wanneer men een constante behoefte aan extra en direct cash heeft, is er een van de volgende twee dingen aan de hand; er is te weinig inkomen of men geeft te veel geld uit. Omdat het doel van deze website niet is met de vinger te wijzen, wordt geheel neutraal gekeken naar beide redenen. Het is nu eenmaal zo, dus laten we er het beste van maken.

 

Wanneer men direct cash nodig heeft kan men kiezen voor drie oplossingen. Ten eerste kan men een extra baan zoeken. Ten tweede bestaat de mogelijk krediet af te sluiten. Dit kan in de vorm van een minilening of flitskrediet wanneer de kredietbehoefte van korte duur is en men zeker weet dat er kan worden terugbetaald. Op de derde plaats kan men waardevolle eigendommen verpanden of zelfs verkopen. Het zijn alle drie mogelijkheden waar voordelen en nadelen aan kleven. Gezien de eis om leningen terug te betalen is het verstandig om in ieder geval aandacht te besteden aan het vinden van een extra werkkring.

 

 

Een bijbaantje

Het vinden van een bijbaantje is op dit moment in de economische crisis lastig te noemen. Dit wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden bestaan. Het betekent wel dat u goed om u heen zult moeten kijken en helaas niet al te selectief kunt zijn.

 

Een andere mogelijkheid is dat u voor uzelf een inkomen gaat opbouwen. Met de komst van het internet is het steeds makkelijker geworden in ieder geval een parttime online inkomen op te bouwen. Verdiep u er eens in, het kan in veel gevallen de toekomst veiligstellen.

 

 

Kredieten

Een relatief simpele oplossing kan zijn dat u een krediet afsluit. Dit helpt u op korte termijn uit de penarie, maar er kleeft een levensgroot nadeel aan een krediet. Geld lenen kost geld zegt de overheid wel eens. En zo is het maar net. Door een krediet af te sluiten zult u op korte termijn wellicht meer ruimte hebben, uw netto besteedbaar inkomen gaat met het afsluiten van het krediet wel omlaag. En dat is iets om goed over na te denken.

 

 

Verpanding of verkopen van eigendommen

Wanneer u eigendommen van waarde heeft kunt u zelfs via Marktplaats vrij eenvoudig uw spullen verkopen. Ook hier weer is de vraag of deze situatie eigenlijk wel gewenst is. In maar weinig gevallen is het verkopen van eigendom namelijk iets waar u op zit te wachten. Een variant op verkoop waarbij u na verkoop het eigendom volledig kwijt bent is verpanding. Dit kan bij de pandhuisdienst van de Gemeente waar u woont. Het is echter geen zekerheid dat de taxateur uw eigendommen waardevol vindt en u op basis van het eigendom een lening wil verstrekken. Daarbij kleven er aan verpanding grote nadelen. Nadelen waar u zich bewust van moet zijn wanneer u dit overweegt.

 

 

Conclusie

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer u direct cash nodig heeft. Verdiep u erin want het afsluiten van een krediet kan nog zo voordelig klinken, u gaat er maandelijks in besteedbaar inkomen wel degelijk op achteruit.