Het wordt er natuurlijk allemaal niet makkelijker op met al die codes en toch wel vaak onveilige IT omgevingen. Het is gewoon irritant dat we zelfs bij de overheid een digid moeten gebruiken om zorgtoeslag te bekijken. Dat maakt het allemaal niet zo simpel als men het wil laten overkomen.

 

Gelukkig is voor de aanvraagprocedure via de onderstaande link geen digid nodig. U vult gewoon uw gegevens in en maakt eerst een berekening. Nadat u de berekening heeft gemaakt kunt u direct doorgaan naar de aanvraag procedure. Simpel en gemakkelijk. Ook wanneer u de toegekende zorgtoeslag wilt stopzetten of wijzigen omdat u inmiddels een hoger inkomen heeft, dan kunt u hier terecht. Eenvoudig en voor iedereen goed te doen.

 

Het probleem met veel van de subsidies en toeslagen is dat de wet- en regelgeving rondom de toekenning veelvuldig wijzigt. Maar het meest erge is nog wel dat er steeds meer stemmen opgaan die zeggen dat de toeslagenwet maar helemaal moet worden stop gezet. Dat maakt dus wederom een versobering van de subsidies die we vaak zo hard nodig hebben. Zonde maar helaas wel de keiharde realiteit.

 

Dit wil dus zeggen dat wanneer u snel nog even wilt profiteren van de inkomensaanvulling die zorgtoeslag heet, dat u eigenlijk vandaag nog een proefberekening zult moeten maken. Bevalt de proefberekening, in veel gevallen kunt u ook met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen, dan kunt u deze natuurlijk direct aanvragen. Hou er rekening mee dat het even kan duren voordat de zorgtoeslag op uw bankrekening is bijgeschreven.