In deze toch al economisch moeilijke tijden is het handig om extra geld op zak te hebben. U kunt hiervoor proberen een zakcentje bij te verdienen. U kunt in eerste instantie u op zoek gaan naar een bijbaan. Er zijn parttime banen waarbij u 's avonds of in het weekend kunt werken. Bijvoorbeeld een baan in de horeca of als postbode.

 

Zo kunt u naast uw 'normale' baan een bijbaan hebben. Zorg er wel voor dat u weet wat er in het arbeidscontract bij uw werkgever staat over nevenfuncties. Het hebben van nevenfuncties wordt soms expliciet verboden of u heeft er schriftelijk toestemming van uw werkgever voor nodig.

 

 

Bijverdienen met internet

Ook kunt u via internet bijverdienen. Bijvoorbeeld door websites te maken of websiteteksten te schrijven voor derden. Maar ook door advertentieruimte te verhuren op uw eigen website. Ook is handelen op eBay voor veel mensen een manier om wat geld bij te verdienen.

 

Wat u ook kunt doen is een e-book schrijven over een onderwerp waar u veel van weet en deze verkopen. Een e-book is een boek in digitale vorm. Dit lijkt een hele lastige opgave, maar als u een onderwerp heeft waar u veel van weet, dan zult u wanneer u zich erin verdiept merken dat het wel degelijk voor een serieus inkomen kan zorgen.