Subsidies en andere regelingen in Nederland volgende de toeslagenwet kennen een aantal spelregels. Het is namelijk de bedoeling dat deze toeslagen wel bij de juiste mensen terecht komen. Hoe meer en vaker fraude kan worden voorkomen, hoe groter de kans dat de toeslagen (zoals huurtoeslag en zorgtoeslag) nog lang zullen blijven bestaan.

 

Binnen 8 weken na de aanvraag van de zorgtoeslag (u kunt de zorgtoeslag aanvragen via de onderstaande blauwe link) ontvangt u een beschikking van de Belastingdienst. Deze beschikking zorgtoeslag geeft aan welke informatie u heeft doorgegeven in uw aanvraag en het bijbehorende bedrag wat u zult gaan ontvangen aan zorgtoeslag.

 

Iedere keer dat een wijziging wordt doorgegeven ontvangt men een nieuwe beschikking. De definitieve beschikking volgt aan het einde van het belastingjaar omdat dan de jaarcontrole plaatsvindt. Tussentijds kunnen er namelijk veel dingen wijzigen.

 

Hoewel de zorgtoeslag geldt voor veel verschillende gevallen is het geen zekerheid dat ook u in aanmerking hiervoor komt. Vul daarom snel onderstaande berekeningsmodule in en bekijk direct op hoeveel zorgtoeslag u recht heeft. Na het invullen van deze berekening kunt u direct de aanvraag doen. Snel en eenvoudig. Let er wel op dat u alle gegevens nauwkeurig invult zodat u geen verrassingen aan het einde van het jaar te wachten staan.