In tijden van economische krapte waar veel Nederlanders het toch wel lastig hebben is het fijn te weten dat de overheid nog steeds een aantal subsidie regelingen beschikbaar stelt die de kosten van noodzakelijke ziektekosten verzekeringen toch nog enigszins draaglijk maken. Deze subsidie noemt men zorgtoeslag en het berekenen van deze zorgtoeslag is afhankelijk van de persoonlijke situatie zoals bijvoorbeeld inkomen en vermogen.

 

Het berekenen van zorgtoeslag is niet zo moeilijk. Wanneer u de onderstaande link volgt zult u binnen enkele minuten kunnen zien hoeveel u toekomt. Mooier aan het hele verhaal is nog wel dat u ook direct al de aanvraag kunt doen.

 

De zorgtoeslag is onderdeel van een pakket aan maatregelen wat de overheid heeft ingevoerd om het betalen van de premie voor de verplichte en noodzakelijke zorgverzekering makkelijker te maken. De overheid ziet ook wel dat velen het financieel lastig hebben. Naast de zorgtoeslag bestaat ook huurtoeslag en zijn er nog tal van andere subsidies. Deze subsidies worden allemaal door de Belastingdienst uitgekeerd.

 

Zowel het aanvragen als het wijzigen en stopzetten van de zorgtoeslag moet u zelf doen. Er zal niemand naar u toekomen om te zeggen dat u snel en zomaar even subsidie kunt aanvragen. U zult zelf de berekening moeten maken en de aanvraag moeten doen. Maar als dit eenmaal geregeld is en de toeslag is toegekend dan kunt u iedere maand rond de 15e dag een bijschrijving op uw bank- of giro rekening verwachten. Het zou zonde zijn als u dit mis zou lopen. Vraag de zorgtoeslag dus vandaag nog aan.