Ieder jaar stijgen de kosten voor de verplichte en noodzakelijke zorgverzekering. Leuk is het niet natuurlijk maar we kunnen er weinig tegen doen. Waar we wel iets mee kunnen is gebruik maken van de wettelijke regelingen die gemaakt zijn om het gemakkelijker te maken deze kosten te dragen. Er zijn immers subsidies beschikbaar voor mensen die moeite hebben met het betalen van de zorgpremie en daarom gebruik willen, moeten en vaak ook kunnen maken van de zorgpremie.

 

De zorgpremie is de subsidie die gekoppeld is aan de zorgverzekeringen. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van een onzeker voorval welke betrekking heeft op kosten voor zorg. Dit is een erg breed geheel en laat zien dat er toch wel veel kosten onder de dekking van deze verzekering kunnen vallen.

 

In veel gevallen loopt een ziekenhuis opname bijvoorbeeld behoorlijk in de papieren. In de media kunnen we regelmatig berichten lezen over hele hoge rekeningen voor mensen die simpele ingrepen zoals een splinter verwijderen ontvangen. Erg vervelend natuurlijk als er geen verzekering is afgesloten.

 

Het is daarom belangrijk dat u een zorgverzekering heeft. Omdat de premie soms veel te hoog is voor het beperkte gezinsinkomen, is er een mogelijkheid zorgtoeslag te berekenen en daarna aan te vragen. Bereken zorgtoeslag daarom snel door op de onderstaande blauwe link te klikken. Bevalt de hoogte van de zorgtoeslag, vraag hem dan ook direct aan.

 

Voor velen is zorgtoeslag iets wat niet in de gedachten opkomt. Zonde, want het is een welkom extraatje voor een groot aantal Nederlanders. Iedere 15e van de maand keert de Belastingdienst de toeslag uit en het is zelfs mogelijk met terugwerkende kracht de zorgtoeslag aan te vragen. Wacht dus niet te lang en profiteer ervan.