De dienst toeslagen van de Belastingdienst is belast met de administratieve afhandeling van onder andere de zorgtoeslag en huurtoeslag. Deze twee subsidies vormen een aantrekkelijke aanvulling op het netto besteedbaar inkomen van vele Nederlanders. Ook iets voor u? Lees dan snel verder!

Deze website heeft als onderwerp de zorgtoeslag. Wilt u meer informatie over huurtoeslag, bezoek dan de website alles over de huurtoeslag. Beide websites vormen een uitgebreide kennisbank of bibliotheek aan informatieve artikelen over het aanvragen van toeslagen welke door de belastingdienst aan u kunnen worden uitgekeerd.

De zorgtoeslag levert een welkome bijdrage aan het betaalbaar maken van de zorgverzekering. Deze verzekering is verplicht maar vooral noodzakelijk. Er zijn namelijk maar weinig Nederlanders die zomaar even de kosten van een ziekenhuisopname uit eigen zak kunnen betalen.

Wanneer ook u hulp wilt bij het betalen van de zorgpremie, kunt u vandaag nog zorgtoeslag uitrekenen en daarna direct aanvragen. Maar juich niet te vroeg, pas na 8 weken ontvangt u van de belastingdienst afdeling toeslagen een beschikking die onder andere aangeeft hoeveel u kunt verwachten en wanneer de eerstvolgende uitkering plaatsvindt.

Via de onderstaande link komt u bij de rekenmodule voor de zorgtoeslag. De uitkering zal net als de meer bekende hypotheekrente aftrek een voorlopige teruggaaf zijn. Aan het einde van het fiscaal jaar zal alles bij elkaar worden opgeteld en nogmaals worden bekeken of de uitgekeerde zorgtoeslag overeenkomt met de werkelijkheid.