Bij de Belastingdienst wordt de financiële administratie voor de zorgtoeslag bijgehouden. Dat wil zeggen dat iedere maand een bijschrijving van de fiscus op uw bankrekening kan komen, natuurlijk alleen maar wanneer u de zorgtoeslag heeft aangevraagd, u hiervoor in aanmerking komt en deze is toegekend. Nederland gaat nog steeds uit van een pro-actieve houding van de burgers die iets willen. Alleen wanneer u zelf iets aanvraagt kunt u hiervan profiteren.

 

 

Belastingdienst zorgtoeslag

Het is voor de Belastingdienst onbegonnen werk om wijzigingen in uw persoonlijke situatie bij te houden. Daarom zult u ook weer zelf aan moeten geven dat of wanneer uw gegevens gewijzigd zijn. Aan het einde van het jaar, voor 1 april het opvolgende jaar, zult u Belasting aangifte moeten doen. Dit is het definitieve ijkpunt waar bekeken wordt wat u tijdens een belastingjaar allemaal heeft uitgespookt en waar nog achterstallige belasting betaald moet worden of waar u soms zelfs te veel belasting heeft betaald en dus iets terugkrijgt.

 

Recht hebben en recht krijgen is een dunne draad. Want wanneer u geen aanvraag voor een bepaalde subsidie heeft gedaan, ontvangt u niets en verspeelt u automatisch uw recht. Niet altijd even leuk, helaas wel de werkelijkheid van de dag.

 

Wilt u snel weten of u recht heeft op zorgtoeslag, volg dan de onderstaande link. De berekening wordt direct voor u gemaakt en wanneer het bedrag u aanstaat en het goed kunt gebruiken, vraag dan direct de zorgtoeslag aan.

 

Maar let op. Niets zo veranderlijk als de Nederlandse politiek en overheid. Het kan zomaar zijn dat de zorgtoeslag binnenkort verdwijnt. Men is hier al enige jaren over aan het bakkeleien. Hou er dus rekening mee dat uitstel vanuit meerdere kanten wellicht afstel gaat worden.