Een grote misvatting bij subsidies is dat u deze bij de Gemeente of de Belastingdienst moet aanvragen. Het kan namelijk veel eenvoudiger. Ook is bij de belastingdienst zorgtoeslag berekenen mogelijk maar niet strikt noodzakelijk. Er zijn immers een groot aantal rekentools die u een zeer nauwkeurige uitkomst kunnen geven.

 

Een van deze rekentools is te vinden op het platform zorgtoeslag.nl. Door de directe aansluiting die bestaat om uw zorgtoeslag aan te vragen kunt u na de berekening direct de aanvraag indienen. Dit is natuurlijk wel zo makkelijk wanneer u er toch al mee bezig bent.

 

Zorgtoeslag is een subsidie voor iedereen die een relatief laag inkomen en weinig spaargeld heeft. Het is immers beschikbaar gesteld om te zorgen dat mensen met financiële uitdagingen niet nog verder de put in geduwd worden door te besparen op kosten die noodzakelijk zijn. En een zorgverzekering is een absolute noodzaak.

 

Wanneer uw aanvraag voor zorgtoeslag wordt toegekend, zal de belastingdienst de administratie hiervan overnemen. De belastingdienst is namelijk belast met het uitkeren van de zorgtoeslag. Zij streeft ernaar iedere maand omstreeks de vijftiende deze subsidie uit te keren.

 

Aan het einde van het jaar wordt de balans opgemaakt en voor 1 april zult u in de belastingaangifte aan moeten geven hoeveel uw daadwerkelijke inkomsten over het gehele jaar zijn geweest. Deze berekening zal een bepaalde uitkomst geven. Soms ontvangt u nog meer geld terug. In andere gevallen moet u terugbetalen. Het is daarom verstandig de juiste getallen bij uw aanvraag voor de zorgtoeslag in te vullen. Dit voorkomt een heleboel gedoe in de toekomst.