Bij de Belastingdienst zorgtoeslag aanvragen is eenvoudiger dan u wellicht zult denken. Vooral wanneer u een tussenpersoon inschakelt om deze aanvraag op de juiste manier voor u te regelen. Zorgtoeslag is immers een subsidie die voor veel Nederlanders een zeer welkome maandelijkse aanvulling op het inkomen is geworden. Iedere 15e van de maand keert de Belastingdienst uit. Hoort u nog niet tot de grote groep Nederlanders die deze toeslag ontvangt, maak dan snel de proefberekening en vraag de zorgtoeslag direct aan.

 

Zoals eigenlijk alle fiscale voordeeltjes moeten aanvragers ook bij de zorgtoeslag voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden hebben met name betrekking op de hoogte van het inkomen en het bezit van spaargeld en andere vermogensbestanddelen. Zorgtoeslag is immers een aanvulling voor de mensen die dit echt nodig hebben.

 

Zorgtoeslag is in het leven geroepen om de premie voor de zorgverzekering te betalen. Het is daarmee geen inkomen maar een subsidie of toeslag. Het is de bedoeling dat de zorgtoeslag gebruikt wordt voor het doel dat deze dient. Het besparen op een noodzakelijke zorgverzekering is nooit verstandig. Juist als het inkomen laag is, en een ongelukje in een klein hoekje zit, kunt u het zich absoluut niet veroorloven om de torenhoge ziekenhuis rekening te betalen.

 

De zorgtoeslag is er daarom ook voor u. Makkelijk aan te vragen en wanneer u niet meer in aanmerking komt omdat uw inkomen stijgt, kunt u deze subsidie gewoon stopzetten. Wel zo eenvoudig zo lang als het nog bestaat. De politiek zaagt namelijk al enkele jaren aan allerlei extra subsidiepotjes zoals zorgtoeslag en huurtoeslag. Wees er dus als de kippen bij. Het is namelijk niet leuk dit voordeeltje te moeten missen.