Het maken van een proefberekening is altijd meegenomen voordat u huurtoeslag of zorgtoeslag gaat aanvragen. Bij de afdeling toeslagen van de belastingdienst wordt vooral aandacht geschonken aan de administratieve afhandeling ervan. Daarom kunt u de uitkering van zowel huur- als zorgtoeslag verwachten van de belastingdienst.

 

Wanneer u zelf een proefberekening wilt maken kunt u het beste de onderstaande rekenmodule hiervoor gebruiken. Na het invullen van alle gegevens komt er direct een mogelijkheid om de zorgtoeslag aan te vragen. Dit maakt het eenvoudig om het vanaf het eerste moment op de goede manier te doen.

 

De toeslagen welke door de Belastingdienst worden geregeld zijn afhankelijk van het inkomen en vermogen van de aanvrager. De bedoeling is namelijk dat alleen mensen die een aanvulling op het inkomen daadwerkelijk nodig hebben deze subsidie ontvangen.

 

Hoewel deze subsidies al sinds jaar en dag door een grote groep Nederlanders worden gebruikt zijn er nog steeds veel anderen die niet van het bestaan afweten en daarom geen gebruik maken van de mogelijkheden. De Toeslagenwet is immers alleen van toepassing wanneer een pro actieve houding wordt aangenomen en ook daadwerkelijk een aanvraag wordt gedaan.

 

De hoogte van de uitkering kent een maximum. Dit maximum is voor mensen met de laagste inkomens en bedraagt enkele honderden Euro’s per jaar. Dit is, wanneer u naar eer en geweten de aanvraag doet een blijvende subsidie welke niet hoeft te worden terugbetaald. Kijk dus direct of ook u in aanmerking komt voor zorgtoeslag.