De Nederlandse Politiek heeft er een aantal jaren geleden voor gezorgd dat een aantal toeslagen kunnen worden aangevraagd om de vaste lasten voor Nederlanders die het financieel wat lastiger hebben van een extra steuntje te voorzien. De meest bekende vormen zijn de huurtoeslag en zorgtoeslag. Beide toeslagen zorgen ervoor dat het netto besteedbaar inkomen iets stijgt. Dat is natuurlijk altijd meegenomen, zeker wanneer u er eigenlijk maar heel weinig voor hoeft te doen en deze toeslag eigenlijk gewoon voor u bestemd is.

 

De Belastingdienst zorgt voor het uitbetalen van de zorgtoeslag en huurtoeslag. Bij de Belastingdienst toeslagen berekenen is echter wat lastig. Wanneer u namelijk de Belasting telefoon belt kan het zomaar zijn dat een foutje in de berekening sluipt. Het inwinnen van deskundig advies, zelfs voor het maken van de proefberekening is daarmee zeker aan te raden. Via de onderstaande link komt u in een berekeningsmodule die exact die punten opsomt die u zult moeten meenemen alvorens de aanvraag kan worden gedaan. Bent u tevreden over de hoogte van de toeslag, dan kunt u deze direct aanvragen. Dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk.

 

Omdat de fiscus betrokken is bij de uitkering van de zorgtoeslag en huurtoeslag ontvangt u rond de 15e dag van iedere maand van de Belastingdienst een bijschrijving op uw bankrekening. Deze toeslag heeft natuurlijk als doel dat u daarmee de zorgverzekering of huur gaat betalen.

 

Hoewel deze website alles over de zorgtoeslag bespreekt, is het ook mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Dit kunt u doen via de speciaal daar ingerichtte website “Alles over de Huurtoeslag“. Beide websites werken volgens hetzelfde principe. U maakt eerst een berekening en daarna vraagt u de toeslag direct aan.