Over het ontvangen van zorgtoeslag hoeft geen belasting betaald te worden. Slechts wanneer het vermogen of spaargeld boven de 20.000 Euro uitkomst is in Box 3 vermogensrendementsheffing verschuldigd. Gelukkig ligt de grens voor vermogen en spaargeld boven de 100.000 Euro, waarmee u dus nog even flink kunt doorsparen om hier bovenuit te komen.

 

De belastingdienst is belast met de uitkering van de zorgtoeslag. Gaat er dus iets niet helemaal zoals het hoort, neem dan contact op met de ficus. De belasting telefoon kan u altijd te woord staan met kleine fiscale vragen. Zeker wanneer dit betrekking heeft op onderwerpen als huurtoeslag en zorgtoeslag.

 

Wanneer u zorgtoeslag wilt aanvragen, dit kan wel oplopen tot enkele honderden Euro’s per jaar, dan kunt u op een eenvoudige manier eerst een proefberekening maken. Na deze berekening is de aanvraag een koud kunstje. Volg daarom de onderstaande blauwe link en vraag uw zorgtoeslag vandaag nog aan.

 

Omdat de Nederlandse overheid al enkele jaren druk bezig is met de versobering van allerlei voordeeltjes is het verstandig zo snel mogelijk nog even gebruik te maken van de regels die er zijn om het leven even iets makkelijker te maken. Zorgtoeslag is er voor iedereen. Vergeet het daarom niet aan te vragen. Dat zou zonde zijn.