Omdat het in Nederland niet altijd even makkelijk is het einde van de maand met een goed gevulde portemonnee te halen zijn er gelukkig een aantal regelingen die als een soort subsidie ervoor zorgen dat de Nederlander toch iets makkelijker zijn vaste lasten kan betalen.

 

Er zijn een groot aantal vaste lasten die niet zomaar even vergeten kunnen worden. Huur, energie maar ook de verplichte zorgverzekering zijn voorbeelden van vaste lasten die men gewoonweg moet uitgeven. Ja, men kan een goedkopere woning uitzoeken en ja, men kan een andere energie leverancier kiezen maar toch zal aan het eind van de dag een betaling verricht moeten worden.

 

Voor vaste lasten als eten en elektra zijn er geen subsidies. U bent daar op uzelf aangewezen. Dit hoeft geen probleem te zijn omdat er tegenwoordig voldoende prijsvergelijkingen zijn en goedkoop inkopen van levensmiddelen kan ook op verschillende plaatsen. Huur en zorgverzekering daarentegen kan wel via een subsidie eenvoudiger gemaakt worden. De huurtoeslag en zorgtoeslag zijn voor veel mensen interessante aanvullingen op het inkomen.

 

De hoogte van deze subsidies is afhankelijk van inkomen en vermogen. Er wordt immers gesteld dat subsidie alleen verstrekt kan worden aan mensen die het “echt” nodig hebben. Belasting toeslagen berekenen houdt in die zin verband met elkaar dat er sprake is van een financiële administratie en afwikkeling van de toeslagen door de Belastingdienst. Hou hier dus rekening mee bij uw aanvraag.