In tijden van economische krapte is geld steeds vaker onderwerp van gesprek. Sparen, rente ontvangen en de afhankelijkheid van financiële instellingen, werkgever en zelfs de overheid worden op dit soort momenten belangrijker aan het worden. Het is niet raar wanneer het merendeel van de Nederlanders ervan uitgaat dat de economische crisis het resultaat van het handelen van het bedrijfsleven, de overheid en de banken is.

 

 

Geld sparen en rente

Leven van spaargeld is voor velen de ultieme droom. Weliswaar salaris of pensioen ontvangen maar dit eigenlijk niet nodig hebben en daarmee in een situatie verkeren waar men immuun is voor wijzigingen in de wet- en regelgeving omdat aanpassingen toch geen echte invloed hebben op de persoon in kwestie.

 

Wanneer het opbouwen van vermogen en sparen een doel is, is het verstandig een duidelijke analyse te maken van te ontvangen rente maar ook het risico. Zo leek een spaarrekening bij IJslandse bank Ice Save een interessante mogelijkheid, maar de tijd heeft ons anders geleerd. Ook de spaarders die hun vermogen hadden gestald bij DSB bank waren ook niet helemaal zeker meer van hun vermogen.

 

 

Er is meer dan alleen maar rente

Wanneer u kijkt naar een spaarrekening is het belangrijk dat de voorwaarden duidelijk zijn. De voorwaarden waaronder u over het geld kunt beschikken en zelfs het vraagstuk of er kosten in rekening worden gebracht voor onderhoud van de rekening en/of opnamen van deze rekening.