Het is ons doel de meest complete kennisbank beschikbaar te stellen met informatie over de zorgtoeslag. Zorgtoeslag is een subsidie die aan Nederlands ingezetene kan worden uitgekeerd om het betalen van de (hoge) premie voor de zorgverzekering draaglijker te maken.

 

Iedereen in Nederland heeft een zorgverzekering nodig. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Het is daarbij ook zo dat bepaalde ziekteverschijnselen extra aandacht nodig hebben en in de meeste gevallen onvoorspelbaar zijn en altijd op een onverwacht moment voorbij komen. De zorgverzekering biedt dekking in geval een onzeker medisch voorval zich voordoet. Natuurlijk is er bij een verzekering sprake van een eigen risico (dit is het bedrag dat u zelf zult moeten betalen wanneer u aanspraak moet maken op de verzekering) maar dat wil nog wel eens sterk verschillen.

 

Omdat de goedkoopste zorgverzekering ook vaak de minst uitgebreide dekking of zelfs een veel te hoog eigen risico met zich meebrengt, kan het interessant zijn een goede afweging te maken tussen de wensen die u heeft en de hoogte van de premie aan de andere kant. De meest gunstige situatie ontstaat immers wanneer er evenwicht ontstaat en de dekking de beste prijs heeft.

 

Zorgtoeslag is een subsidie welke maandelijks door de Belastingdienst wordt uitgekeerd. De subsidie is afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de aanvrager. Daar komt nog eens bij dat ook de spaarmoraal wordt meegewogen. Subsidie is immers bedoelt voor de mensen die moeite hebben om rond te komen. Uitkeringen zijn in relatie tot de levensstandaard hoog en alle beetjes kunnen hulpen. Of dit terecht of onterecht is doet niet ter zake, dat is namelijk een andere discussie. Feit is dat toeslagen bestaan en dat inwoners van Nederland hiervoor in aanmerking kunnen komen.

 

Het aanvragen van zorgtoeslag is niet voor iedereen even duidelijk en gemakkelijk. Daarom verwijzen wij u op deze pagina naar een eenvoudige rekenhulp die het voor u mogelijk maakt binnen enkele minuten te weten te komen hoeveel zorgtoeslag u maandelijks op uw rekening kan bij laten schrijven. Erg handig en zeker interessant voor wanneer u het al druk genoeg heeft of simpelweg de moeilijke taal die de overheid in haar communicatie gebruikt niet goed begrijpt. Trek u hier vooral niets van aan, het is namelijk een veelgehoorde klacht. Het gaat er om dat we roeien met de riemen die er zijn; vraag dus vandaag gewoon die subsidies aan waar u recht op heeft. De verzorgingsstaat leeft nog steeds; zorgtoeslag aanvragen is ook voor u!