De grens voor toekenning ligt in Nederland over het algemeen op het moment dat men meerderjarig wordt. 18 jaar is daarbij de leeftijd dat men zorgtoeslag, huurtoeslag en allerlei andere subsidies persoonlijk kan aanvragen.

 

Zorgtoeslag en huurtoeslag zijn subsidies die maandelijks worden uitgekeerd aan mensen met een laag inkomen en weinig spaargeld. Wanneer u hiervoor in aanmerking komt, er is namelijk een bepaalde toelatingsgrens, dan kunt u iedere 15e dag van de maand een bijschrijving op uw bankrekening verwachten.

 

Zorgtoeslag is echter een subsidie die al jaren ter discussie staat. De bodem van de Nederlandse schatkist is al langere tijd in zicht en iedereen lijkt steen en been te klagen over de hoge belastingen op eigenlijk alles wat we doen. BTW, loonbelasting en allerlei persoonlijke belastingen worden voor velen te veel. Wat men even vergeet bij dit standpunt is dat de financiering van subsidies uit deze belastingheffing wordt gedaan.

 

Uit het bovenstaande komt duidelijk naar voren dat het niet meer zo heel erg zeker is dat zorgtoeslag nog lang zal bestaan. Het is daarom zaak dat u snel een berekening maakt en de aanvraag doet omdat we niet weten hoe lang de zorgtoeslag nog zal blijven bestaan. Wat binnen is kunnen ze u namelijk alleen nog maar afpakken wanneer uw gegevens onjuist zijn doorgegeven. Een gift blijft een gift en dat is waar het om gaat.