Ben je inmiddels 18 jaar en wil je zorgtoeslag aanvragen, lees dan snel verder. Op deze website vind je namelijk een uitgebreide hoeveelheid kennisartikelen over de zorgtoeslag en het aanvragen ervan.

 

Zorgtoeslag is een subsidie die het onder andere voor studenten en scholieren makkelijker maakt om de premie voor de verplichte zorgverzekering te betalen. De premie voor de zorgverzekering kan hoog zijn. Dit heeft alles te maken met de steeds maar duurder wordende zorg. Als burgers betalen wij dit en dat zorgt er weer voor dat die verzekeringen vaak zo ellendig duur zijn.

 

We moeten er natuurlijk niet aan denken dat je zelf moet opdraaien voor de kosten van een ziekenhuis opname. Zelfs een gebroken arm die opgelopen is bij een onschuldig potje straatvoetbal of een verstuikte enkel wanneer je van de trap valt op school kan al behoorlijk in de papieren lopen. Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat je in de financiƫle problemen komt doordat je geen zorgverzekering hebt.

 

Zoals reeds aangegeven heeft de overheid een subsidie ingevoerd die het betalen van de premie voor de zorgverzekering makkelijker maakt. Via de onderstaande rekenmodule kan je snel uitrekenen of je ook in aanmerking komt voor deze vergoeding. De zorgtoeslag is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Door de module op de juiste manier in te vullen kan je direct zien hoeveel toeslag je kunt verwachten. Daarbij komt ook nog eens dat je de zorgtoeslag direct kunt aanvragen. Wacht er dus niet al te lang mee. Dat is zonde van je geld.